Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.04.2020

На Буковині начальницю поштового відділення судитимуть за привласнення платежів за комуналку та харчування дітей

                         

Кіцманська місцева прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно начальниці одного з відділень поштового зв’язку за фактом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 1, ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець упродовж 2018 року привласнила грошові кошти шести громадян, які призначалися на оплату житлово-комунальних послуг, податкових платежів та харчування в дошкільних навчальних закладах, на загальну суму майже 13,5 тис грн. З метою приховування протиправних дій, вона вчинила ряд службових підроблень у документації відділення поштового зв’язку.

За вчинення кримінального правопорушення особі загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати посади до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 379