Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.05.2020

Посадовця Хмельницької ОДА викрито на 1 тис доларів США хабара за направлення на невійськову службу (ФОТО)

                                 

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником одного із відділів Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними правоохоронців, посадовець вимагав 1 тис доларів США за сприяння у направленні місцевого мешканця на проходження альтернативної (невійськової) служби.

Після одержання коштів начальника відділу було затримано у порядку ст. 208 КПК України спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області та оперативниками обласного управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції.

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 415