Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.07.2020

На Сумщині голова сільради підозрюється у зловживанні повноваженнями під час реєстрації права власності на об’єкти нерухомості вартістю понад 1 млн грн

                                                     

Прокурор Сумської області повідомив про підозру голові однієї з сільських рад Сумського району у зловживанні повноваженнями особою, яка надає публічні послуги (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, у 2019 році сільський голова без належної перевірки, на підставі підроблених документів, зареєстрував за фізичною особою право приватної власності на два нежитлові приміщення загальною площею 2 тис м кв. Відтак через такі його дії майно вартістю понад 1 млн грн вибуло зі спільної власності громадян-співвласників майна реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства.

Разом з тим, Сумською місцевою прокуратурою також повідомлено про підозру зазначеній фізичній особі у шахрайстві та підробленні документів чи використанні підроблених документів (ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 КК України). Слідством встановлено, що разом із заявою про державну реєстрацію за ним прав приватної власності на нежитлові приміщення громадянин передав сільському голові підроблені документи, зокрема протокол загальних зборів членів сільськогосподарського підприємства про виділення йому вказаних об’єктів нерухомості.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Сумським відділом поліції ГУ Нацполіції в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Сумської області

кількість переглядів: 279