Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.09.2020

У жителя Рівненщини вилучено понад 58 кг необробленого бурштину (ФОТО)

                                             

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури слідчими Головного управління Нацполіції в Рівненській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України 22 вересня 2020 року на території одного із сіл Острозького району Рівненської області викрито особу, яка незаконно придбала та зберігала бурштин (ч.2 ст.240-1 КК України).

У ході проведення санкціонованого обшуку в домоволодінні слідчими вилучено понад 58 кг необробленого каміння бурштину-сирцю, вироби із нього та 9 одиниць обладнання для обробки бурштину. Орієнтовна вартість вилученого на «чорному ринку» становить чверть мільйона гривень.

Варто зазначити, що викритому громадянину раніше було повідомлено про підозру у зберіганні, переробці бурштину в значних розмірах, законність походження якого не підтверджується відповідними документам (ч.2 ст.240-1 КК України). У червні цього року в ході санкціонованого обшуку у нього вилучили 76,6 кг каміння бурштину, яке він теж зберігав за місцем проживання.

На даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та обрання підозрюваному запобіжного заходу.



Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

кількість переглядів: 365