Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.10.2020

Заволодіння часткою у статутному капіталі майданчика системи Prozorro – завершено досудове розслідування

     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування відносно групи осіб за фактом незаконного заволодіння половиною частки у статутному капіталі майданчика системи Prozorro ТОВ «Держзакупівлі.Онлайн» та подальшої легалізації (відмивання) незаконно одержаного майна (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, учасники злочинної групи, на чолі з колишнім правоохоронцем намагалися отримати контроль над товариством «Держзакупівлі.Онлайн», відомого як інтернет-ресурс, що входить до системи публічних закупівель Prozorro. З цією метою вони, погрожуючи насильством, змусили одного із співвласників компанії укласти договір на відчуження належної йому частки корпоративних прав у розмірі 50 % статутного капіталу вартістю 500 тис доларів США.

Для легалізації незаконно одержаного майна учасники групи створили ланцюг цивільно-правових відносин з переоформлення прав на підставних осіб.

Наразі трьом співвиконавцям злочину оголошено про завершення слідства, матеріали кримінального провадження відкрито для ознайомлення.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, оперативний супровід Управлінням СБУ в Черкаській області.

Вказана подія не становила загрози для роботи системи публічних закупівель Prozorro.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 416