Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.12.2020

Тернопільські правоохоронці припинили діяльність 3 підпільних цехів, у яких вилучили підакцизні товари на 1,5 млн грн (ФОТО)

                           

Тернопільською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо незаконного виготовлення, транспортування з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту, а також марок акцизного податку (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

В рамках кримінального провадження припинено протиправну діяльність групи осіб, які збували незаконно виготовлені підакцизні товари на території Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей.

Правоохоронці провели 29 обшуків у 3 підпільних цехах, під час яких виявлено та вилучено 3500 л спирту, 1500 л коньяку та горілки з підробленими марками акцизного податку, понад 5000 пляшок скляної тари для горілчаних та коньячних виробів, понад 30 тис штук підроблених марок акцизного податку, 65 упаковок коньячних есенцій, промислові фени, ємності для купажу, фурнітура для виготовлення фальсифікату та автомобіль, яким продукція транспортувалась до торгових об’єктів. Загальна вартість вилучених з незаконного обігу підакцизних товарів становить більше 1,5 млн грн.

На даний час призначено ряд судових експертиз, після завершення яких буде вирішуватися питання щодо повідомлення причетним особам про підозру.

Слідчі та процесуальні дії проводяться Тернопільською обласною прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління ДФС у Тернопільській області та Управлінням стратегічних розслідувань у Тернопільській області ДСР Нацполіці України.



 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 557