Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.01.2021

Заволодіння понад 400 тис грн при реконструкції навчального закладу на Запоріжжі – судитимуть службових осіб товариства

            

Бердянською місцевою прокуратурою Запорізької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно службових осіб товариства за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, поєднаним з підробленням та використанням офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, службові особи товариства, яке здійснювало роботи з реконструкції будівлі навчального закладу однієї з сільрад Бердянського району, протягом листопада – грудня 2018 року, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно завищували обсяги і вартості виконаних будівельно-монтажних робіт, використовували офіційні документи, до яких внесено завідомо недостовірні відомості, та незаконно заволоділи коштами субвенції з місцевого бюджету на загальну суму понад 405 тис грн.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


За матеріалами Запорізької обласної прокуратури
кількість переглядів: 304