Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.04.2021

На Хмельниччині за вимагання 800 дол США неправомірної вигоди судитимуть державного нотаріуса (ФОТО)

           

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за фактом підкупу особи, яка надає публічні послуги (ч. 4 ст. 368-4 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, державний нотаріус вимагала 800 дол США у місцевої мешканки, яка звернулася за оформленням спадщини. Для переконливості у необхідності передачі коштів нотаріус створювала штучні перепони для цього.

Після одержання неправомірної вигоди у лютому 2021 року її викрито правоохоронцями, і за клопотанням сторони обвинувачення відсторонено від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Хмельницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 516