Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.05.2021

Незаконний видобуток піску – на Миколаївщині підозрюють директора товариства (ФОТО)

           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з приватних акціонерних товариств за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та порушення встановлених правил використання надр (ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 364-1 КК України).

За даними слідства, директор товариства упродовж 2013 – 2015 років самовільно зайняв частину земельної ділянки площею 8,4 га Прибузького лісництва на території Бузької сільської ради Вознесенського району та без спеціального дозволу здійснював видобування корисних копалин – піску.

Внаслідок незаконних дій на землях лісового фону повністю знищені лісові насадження, знятий ґрунтовий покрив, чим створено небезпеку для довкілля. Сума заподіяних збитків державі склала понад 1,5 млн грн.

Слідство триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 423