Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.05.2021

На Херсонщині викрито підпільний завод, на якому незаконно виготовляли пальне (ФОТО)

             

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито незаконну діяльність групи осіб, яка організувала масове підпільне виробництво фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів з метою збуту (ч. 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, підпільний завод із виготовлення пального вони облаштували на території нафтобази у м. Херсоні, а готову продукцію сумнівної якості реалізовували фермерським господарствам та АЗС в області.

Під час санкціонованих обшуків мереж автозаправок правоохоронці виявили та вилучили понад 120 тис л паливно-мастильних матеріалів орієнтованою вартістю близько 3 млн грн, у тому числі компоненти для їх незаконного виготовлення – керосин, газолін тощо, а також транспортний засіб, який використовувався для перевезення та збуту незаконно виготовленого пального, обладнання для реалізації і його зберігання.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились прокуратурою спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Херсонські області, АР Крим та м. Севастополі, оперативний супровід – відділом контррозвідувального захисту економіки Управління СБУ в області.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та притягнення учасників незаконної діяльності до відповідальності.

Досудове розслідування триває.


За матеріалами Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 506