Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.06.2021

Безпідставне перерахування 420 тис грн іноземній компанії - судитимуть ексголовного бухгалтера Міністерства культури України

      

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління бухгалтерського обліку та фінансової звітності - головного бухгалтера Міністерства культури України за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що між Міністерством культури України та компанією-нерезидентом укладено договір про надання послуг з організації та проведення Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності». Згідно договору загальна вартість послуги становила 2,5 млн грн.

Оплата послуг здійснювалась за рахунок коштів державного бюджету України. Міністерством культури здійснено дві оплати за вказані послуги в іноземній валюті на 23 та 52 тис євро відповідно.

Проте, колишній головний бухгалтер Міністерства культури під час оплати послуг в євро не пересвідчився у правильності сплати суми коштів за договором, підписав платіжне доручення щодо перерахування коштів з рахунку Міністерства на рахунок компанії-нерезидента та сплатив на 12 тис євро більше, ніж необхідно, у тому числі зайвої оплати комісійної винагороди банку за купівлю іноземної валюти і комісійної винагороди за банківські послуги. В перерахунку на національну валюту збитки становлять близько 420 тис грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами  Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 460