Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.06.2021

На Київщині судитимуть 19-річного юнака, який замовив вбивство свого батька

       

За процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури Київської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом умисного вбивства з корисливих мотивів, вчиненого на замовлення та за попередньою змовою групою осіб (п. 6, 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в березні 2021 року до одного з приватних домоволодінь с. Гнідин Бориспільського району увірвався чоловік, який напав на господаря оселі та почав наносити йому удари ножем. Від отриманих численних травм він помер на місці. Експерти нарахували на тілі загиблого 26 ножових поранень. В цей час у будинку перебували дружина та донька потерпілого, яким вдалося сховатися та викликати правоохоронців.

Після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили причетність до скоєння тяжкого злочину сина вбитого чоловіка та його 19-річного приятеля. Встановлено, що юнак замовив своєму товаришу за винагороду у розмірі 25 тис доларів США вчинення вбивства його батька з метою заволодіння майном у якості спадщини. Хлопець повідомив товаришу план будинку, а також місце розташування усіх членів родини.

Працівниками поліції затримано обох осіб, судом їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Бориспільського районного управління  поліції ГУ Нацполіції в Київській області.

Приміткавідповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 487