Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.10.2021

Заволодіння понад 1,5 млн грн на ремонті теплових мереж – підозрюють директора структурного підрозділу Київтеплоенерго та підрядника (ФОТО)

       

За процесуального керівництва Солом'янської окружної прокуратури міста Києва проведено обшуки у службових приміщеннях КП «Київтеплоенерго» в межах кримінального провадження за фактами заволодіння майном в особливо великих розмірах, службового підроблення та службової недбалості (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, між СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» та приватним підприємством укладено договір щодо капітального ремонту аварійної ділянки теплових мереж від на вул. Антонова у Солом’янському районі м. Києва.

У ході перевірки аудитом КМДА та КП «Київекспертиза» встановлено завищення вартості виконаних робіт та неефективне використання коштів через завищення використаних матеріалів на суму понад 1,5 млн грн. За результатами проведених слідчих дій директору СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» повідомлено про підозру у службовій недбалості, а ексдиректору підрядної організації – у заволодінні майном в особливо великих розмірах та службовому підробленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Проведені слідчі дії не позначилися на роботі комунального підприємства – воно працює у звичному режимі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Солом’янського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами  Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 363