Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.10.2021

Повідомлено про підозру учасникові терористичної організації «ЛНР», який співпрацював з ФСБ РФ

                             

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури учасникові терористичної організації «ЛНР» повідомлено про підозру у створенні терористичної організації та державній зраді (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, громадянин України вступив до терористичної організації «ЛНР» та упродовж 2014-2016 років сприяв її діяльності. Він був членом диверсійно-розвідувальної групи та брав участь у злочинній діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України, які беруть участь в АТО/ООС. Чоловік співпрацював з представниками ФСБ РФ, передаючи відомості, які можуть зашкодити суверенітету та територіальній цілісності України.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводиться слідчим підрозділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 269