Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.10.2021

Вимагання 120 тис дол США вигаданого відшкодування – підозрюють двох осіб на Закарпатті

                     

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом місцевим жителям повідомлено про підозру у вимаганні 120 тис дол США, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з погрозами насильства над потерпілим та його близькими родичами, пошкодження та знищення їхнього майна (ч. 2 ст. 189 КК України).

За даними слідства, від чоловіка вимагали кошти під надуманим приводом відшкодування одному із підозрюваних. З метою протиправного заволодіння грошима, чоловіки приїхали до помешкання потерпілого. Одразу після одержання частини суми – 10 тис дол США їх викрили та затримали.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції та за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 372