Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.10.2021

9 тис доларів США за сприяння в легалізації іноземців – судитимуть посадовця Державної міграційної служби України (ФОТО)

            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування та до Деснянського районного суду міста Києва направлено обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби в м. Києві та Київській області за фактами шахрайства та пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, в квітні 2021 року посадовець намагався шахрайським шляхом отримати від трьох громадянок Республіки Ліван 9 000 доларів США. Використовуючи своє службове становище, він запевняв їх, що може посприяти в отриманні посвідок на постійне проживання в Україні. Проте за це необхідно через нього надати грошову винагороду його колегам, які безпосередньо займаються оформленням документів з оформлення посвідок на постійне проживання в Україні. Вартість кожної посвідки складала 3 000 доларів США.

З метою надання своїм діям більшої переконливості посадовець уважно вивчав документи цих жінок та надавав їм консультації.

У ході досудового розслідування правоохоронцями задокументовано декілька фактів отримання посадовцем неправомірної вигоди. Під час передачі чергового траншу у розмірі 3 тисячі доларів США його затримали.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 397