Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.10.2021

Прокуратура Луганщини повернула територіальній громаді 218 га земель сільгосппризначення

                           

Щастинська окружна прокуратура Луганської області забезпечила виконання судового рішення, яким у розпорядження Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації повернуто землі вартістю понад 10 млн грн.

Прокурори встановили, що у червні 2011 року Новоайдарською райдержадміністрацією передано в оренду фізичній особі шість земельних ділянок державної власності загальною площею 218 га. Однак орендар систематично порушував вимоги законодавства та договірні зобов’язання – несвоєчасно і не в повному обсязі вносив орендну плату. У період з 2017 по 2020 рік утворилася заборгованість в розмірі майже 200 тис грн, що мали надійти до місцевого бюджету. 

Новоайдарський районний суд Луганської області підтримав позицію прокуратури та задовольнив позовну заяву про повернення земель у повному обсязі. З урахуванням реформи децентралізації ці землі передано з державної у комунальну власність сільської ради, яка наразі входить до складу Сєвєродонецької міської територіальної громади. На даний час сторонами  підписано акт приймання-передачі земель.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 361