Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.10.2021

Напад на прикордонників на Сумщині – судитимуть ще одного офіцера СБУ

       

Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до Краснопільського районного суду Сумської області скеровано обвинувальний акт стосовно підполковника СБУ за фактами викрадення та привласнення вогнепальної зброї і бойових припасів, а також насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2. ст. 28, ч. 3 ст. 262 та ч. 2 ст. 345 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у  липні 2021 року двоє офіцерів Служби безпеки України здійснили напад на прикордонний наряд під час виконання обов’язків зі здійснення охорони державного кордону поблизу одного із сіл у Сумській області. Внаслідок нападу двом прикордонникам заподіяно легкі тілесні ушкодження. Крім того, офіцери заволоділи службовою зброєю прикордонників та боєприпасами до неї. Службову зброю прикордонників вони залишили на місці скоєння злочину, а частину боєприпасів згодом  підкинули до місцевого відділу Держприкордонслужби.

Нагадаємо, іншого нападника на прикордонників – лейтенанта СБУ вже  засуджено та позбавлено військового звання офіцера.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

кількість переглядів: 355