Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.10.2021

Розтрата понад 12 млн грн бюджетних коштів – проведено обшуки в Київському БТІ та ряду підприємств (ФОТО)

       

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва проведено обшуки у службових приміщеннях Комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації» та ряду інших підприємств за фактом розтрати бюджетних коштів у сумі близько 12 млн грн.

За даними слідства, у 2018-2021 роках посадовці Київського міського бюро технічної інвентаризації за попередньою змовою із службовими особами ПП «Лабораторія інформаційних технологій» та ряду інших підприємств вчинили розтрату та привласнення бюджетних коштів. Ці кошти призначалися для закупівлі послуг з обробки даних, шляхом їх незаконного перерахування на рахунки ризикових суб’єктів господарювання.

За результатами проведеного аналітичного дослідження фахівцями Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у м. Києві, у фінансовій та господарській діяльності комунального підприємства виявлено численні порушення.

На підставі ухвал суду в офісних приміщеннях комунального та інших підприємств на території міста Києва, Чернігова, а також Київської області правоохоронці провели 16 обшуків, за результатами яких вилучили печатки та документи понад двадцяти  фіктивних підприємств, серверне обладнання, компютерну техніку, чорнові записи та записи «чорної» бухгалтерії.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Шевченківського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу кіберфахівців СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами  Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 332