Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.10.2021

На Київщині викрито шахрайську схему заволодіння 120 тис доларів США іноземця

       

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, троє підозрюваних, використовуючи документи юридичної особи, до якої не мають жодного відношення, уклали з іноземцем фіктивний договір на продаж земельної ділянки у Фастівському районі Київської області. Насправді ця земля їм не належала. Задля створення уяви про  серйозність намірів, чоловіки запросили іноземця до кабінету приватного нотаріуса нібито для укладання попереднього договору купівлі-продажу. Земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 1,3 га підозрювані оцінили у 195 тис доларів США. Покупець, відповідно до умов укладеного договору, здійснив платіж в сумі 120 тис доларів США в якості попередньої оплати. Таким чином підозрювані заволоділи грошовими коштами потерпілого.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ СБУ у  м. Києві та Київській області, за оперативного супроводження ГУ СБУ у           м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 311