Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
28.10.2021

Хабар за оформлення технічної документації на будинок – на Харківщині викрито начальницю КП (ФОТО)

                              

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова начальницю одного з комунальних підприємств Харківської області викрито на одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальниця підприємства вимагала від жінки 3000 доларів США та 7500 грн за здійснення впливу на посадових осіб Департаменту містобудування та архітектури Харківської міської ради при виготовленні та погодженні будівельного паспорту на житлову будівлю. У вересні 2021 року задокументовано одержання першої частини неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів США та 4000 грн.

Правоохоронці затримали начальницю комунального підприємства в порядку ст. 208 КПК України після отримання другої частини – 2000 доларів США та 3500 грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції №2 Харківського районного управління поліції №2 Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний – Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 504