Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.10.2021

70 тис грн за непритягнення до кримінальної відповідальності – на Київщині викрито поліцейського (ФОТО)

       

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди заступнику начальника слідчого відділення одного з райуправлінь ГУ Нацполіції в Київській області (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець за 70 тис грн пообіцяв особі, яка є фігурантом у кримінальному провадженні, забезпечити скерування до суду клопотанням про звільнення її від кримінальної відповідальності.

Викрито поліцейського під час отримання хабара та затримано відповідно до ст. 208 КПК України.  Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Крім того, напередодні задокументовано факт отримання цією ж особою через посередника 500 доларів США за надання дозволу на повернення автомобіля, який є речовим доказом, з майданчика тимчасового тримання автотранспорту.

Проводяться першочергові слідчі дії, а також встановлюється причетність інших осіб до вчинення правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводу Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 397