Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.10.2021

Привласнення 760 тис грн на будівництві дитсадка – підозрюють посадовця КП «Спецжитлофонд» (ФОТО)

     

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру першому заступнику директора КП «Спецжитлофонд» за фактом привласнення бюджетних коштів під час будівництва дошкільного навчального закладу (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, між КП «Спецжитлофонд» та підрядною організацією був укладений договір підряду на виконання робіт із завершення будівництва дошкільного навчального закладу на вул. Бахмацькій у Святошинському районі столиці. Проте вказані роботи у повному обсязі не виконано, а частина їх проведена з порушенням вимог ДБН.

Відповідно до висновку будівельно-технічної експертизи територіальній громаді міста Києва завдано понад 760 тис грн шкоди.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення посадовця від займаної посади та застосування запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 509