Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.10.2021

Торгівля фальшивими результатами ПЛР-тестів – у Рівному викрито турагентство (ФОТО)

                            

Рівненська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у  кримінальному провадженні за фактом підроблення туристичним агентством документів (ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, турагенство пропонувало придбати підроблений результат тесту на COVID-19 громадянам, які планували виїхати за кордон. Довідки видавали без проведення обстеження пацієнта і відбору матеріалів для дослідження. Відтак інфікована людина мала можливість вільно отримати негативні результати тестування.

Правоохоронці провели обшук в офісі туристичного агентства та вдома у фігурантів провадження. За їх результатами вилучили комп’ютери, копії документів та вже оформлені майбутніми датами довідки про проходження громадянами дослідження на наявність захворювання SARS-CoV-2 шляхом ПЛР-тестування з негативним заключенням щодо наявності коронавірусної інфекції.

Наразі встановлюються всі обставини вчинення злочину та вирішується питання щодо повідомлення причетним особам про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Рівненським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції Рівненській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури

кількість переглядів: 548