Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.10.2021

Облаштування на незаконно захопленому горищі 7 квартир – підозрюють учасника злочинної групи

       

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину за фактом шахрайського заволодіння приміщенням у столиці на підставі підроблених документів.

За даними слідства, упродовж 2017-2018 років підозрюваний та його спільники підробили правовстановлюючі документи на нежитлове приміщення – горище в будинку на вул. Антоновича. Заволодівши горищем та переобладнавши його, з метою власного збагачення чоловік зареєстрував 7 квартир загальною площею понад 500 кв м.

Внаслідок шахрайських дій підозрюваного та його спільників мешканцям будинку завдано понад 19 млн грн шкоди.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у шахрайстві, підробленні та використанні підроблених документів, несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги, підробленні документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 209 КК України). Також вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Для збереження речових доказів у кримінальному провадженні на вказані квартири накладено арешт.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 534