Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.11.2021

Збут підробленого свідоцтва про вакцинацію від COVID-19 – повідомлено про підозру сумчанину

                                

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури особі повідомлено про підозру у збуті підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19, вчиненому за попередньою змовою з медичним працівником (ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, житель Сум через месенджер підшукував охочих отримати свідоцтво без обов’язкового щеплення. Після перерахунку коштів на банківську картку дані цих осіб чоловік передавав медпрацівниці, яка вносила їх в інформаційну систему Національної служби здоров’я України. Відтак відомості про вакцинацію від COVID-19 з’являлися у мобільному додатку «Дія». Вартість підробленого свідоцтва становила 2 тис 800 грн.

Досудове розслідування триває, за його результатом буде надано правову оцінку діям медпрацівниці.

Протиправну діяльність припинено прокурорами спільно з працівниками слідчого управління Головного управління Нацполіції в області за матеріалами та оперативного супроводу Управління СБУ в Сумській області.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури

кількість переглядів: 441