Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.11.2021

Прокуратура забезпечила стягнення з товариства 43,5 млн грн заборгованості до столичного бюджету

      

Київською міською прокуратурою забезпечено виконання рішення Господарського суду міста Києва за позовом столичної прокуратури про стягнення з приватного товариства 43,5 млн грн заборгованості за договором купівлі-продажу земельної ділянки.

Встановлено, що між Київрадою та приватним товариством у 2009 році укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 2,5 га по вул. Оранжерейній у Шевченківському районі столиці. Умовами договору визначено ціну продажу земельної ділянки 50 млн грн та передбачено сплату вартості земельної ділянки у розстрочку протягом трьох років рівними частками. Однак, у порушення умов договору купівлі-продажу товариство своє зобов'язання щодо здійснення повної оплати вартості земельної ділянки не виконало, у зв'язку з чим утворилась заборгованість.

За несвоєчасне виконання зобов'язання суб'єкту господарювання нараховано пеню.

У зв’язку з цим, прокуратура заявила позов до суду про стягнення з приватного товариства заборгованості до місцевого бюджету, який судом задоволено. Постановою Північного апеляційного господарського суду рішення першої інстанції залишено без змін.

Наразі рішення суду виконано у повному обсязі. Гроші зараховано до столичного бюджету.

 

За матеріалами  Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 352