Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.11.2021

60 тис грн за непритягнення до кримінальної відповідальності – судитимуть слідчу поліції

      

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно слідчої СВ Голосіївського УП ГУ Нацполіції у місті Києва, яка шляхом обману намагалася заволодіти коштами громадянина (ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

Розслідуванням встановлено, що співробітниця поліції пообіцяла громадянину за 60 тис грн вжити заходів щодо незастосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також вона обіцяла допомогти у поверненні раніше вилученого майна та взагалі уникнути кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту (ст. 309 КК України).

Правоохоронці  затримали поліцейську 19 серпня 2021 року на «гарячому» під час передачі коштів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого м. Києві, за оперативного супроводу ГУ «К» СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 435