Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.11.2021

Зґвалтування 10-річної падчерки та сексуальне насильство стосовно 14-річного пасинка – судитимуть відчима на Одещині

                          

Ювенальні прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Роздільнянського району, за фактами зґвалтування та сексуального насильства стосовно двох дітей (ч. 4 ст. 152, ч. 3 ст. 153 КК України).

Слідством встановлено, що з 2019 року по квітень 2021 року вітчим систематично вчиняв дії сексуального характеру до своєї падчірки. При цьому, обвинувачений, неодноразово пояснював дівчинці, що дорослим не потрібно розповідати про так звані «ігри», мотивуючи це тим, що це їхня таємниця, про яку ніхто не повинен знати. Чоловік погрожував тим, що якщо дитина розповість матері, вона може важко захворіти та навіть померти.

Крім того, на початку літа 2020 року, будучи напідпитку, чоловік вчинив сексуальне насилля над своїм 14-річним пасинком, поки хлопець спав.

За клопотанням прокуратури обвинувачений перебуває під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 524