Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.11.2021

Хабар за вирішення земельних питань - на Миколаївщині викрито посадову особу Держгеокадастру (ФОТО)

           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури начальницю одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальниця відділу вимагала від жінки 100 тис грн за вирішення земельних питань, пов’язаних з розпаюванням ділянки сільськогосподарського призначення, присвоєння кадастрових номерів і внесення відомостей до державного реєстру.

Правоохоронці затримали посадову особу у порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру, обрання запобіжного заходу і відсторонення від посади.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з управлінням стратегічних розслідувань  в Миколаївській області ДСР Нацполіції та територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 598