Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.11.2021

Службова недбалість при закупівлі газу зі збитками на майже 700 тис грн – судитимуть експосадовицю райдержадміністрації на Закарпатті

                

Берегівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексначальниці одного з відділів Берегівської районної державної адміністрації за фактом службової недбалості, що призвела до майже 670 тис грн збитків (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, обвинувачена допустила службову недбалість при підписанні між відділом та товариством з обмеженою відповідальністю угод і договорів на постачання природного газу. Товариство, яке виграло відкриті торги, зобов’язувалося поставити 400 тис м³ газового палива за фіксованою вартістю – 3,5 млн грн.  При цьому службова особа близько року неодноразово укладала додаткові угоди, безпідставно збільшуючи ціну газу та, відповідно, зменшуючи його обсяги.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Берегівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 356