Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.11.2021

На Рівненщині знищать десятки тисяч пляшок сурогатного алкоголю (ФОТО)

                                       

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Рівненської обласної прокуратури суд визнав волинянина винним у незаконному зберіганні та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

У суді прокурором доведено, що чоловік, не будучи підприємцем та не маючи відповідної ліцензії, задля власного швидкого збагачення придбав та намагався збути понад 19 тисяч пляшок фальсифікованої горілки та ще майже 3 тонни інших алкогольних напоїв у 9 бочках, 70 пластикових пляшках та 50 картонних коробках типу «Bag-in-box», що складає ще орієнтовно 6 тис пляшок. При цьому чоловік усвідомлював, що такий товар становить загрозу для життя та здоров’я людей.

Висновками експертиз підтверджено підробку алкоголю, який насправді є спиртовмісною сумішшю, а не горілкою, і марок акцизного податку.

Вироком суду чоловіка засуджено до 4 років позбавлення волі з встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік, а також з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури

кількість переглядів: 569