Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.11.2021

Вимагання неіснуючих боргів у підприємців та фінансування «общаків» - у Дніпрі викрито злочинну групу (ФОТО)

        

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито шістьох осіб, які організували злочинну схему вимагання від підприємців неіснуючих «боргів». Троє мешканців Дніпра, які входили до складу злочинної групи, підозрюються у вимаганні та поширенні злочинного впливу (ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 255-1 КК України), ще трьом підозрюваним, серед яких власниця підприємства і двоє її спільників, інкримінується вимагання та звернення за застосуванням злочинного впливу (ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 255-3 КК України).

За даними слідства, чоловік разом з двома спільниками на прохання знайомої – керівниці ТОВ змушував її конкурентів виплачувати неіснуючі «борги» й займатись підприємницькою діяльністю на умовах замовниці, погрожуючи фізичною розправою. За свої послуги учасники групи одержували щомісячну грошову винагороду, частина якої йшла на фінансування злочинних груп у так званий «общак». Лише в одному епізоді сума, яку вимагали від підприємця, складала 1000  дол США.

Також власниця підприємства користувалася їх послугами задля повернення викраденого на підприємстві майна, замість звернення до правоохоронних органів.

В ході проведення 23 санкціонованих обшуків за місцем мешкання підозрюваних правоохоронцями вилучено зброю та набої до неї, банківські картки, чорнові записи і грошові кошти, походження яких з’ясовується.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

   

 

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури

кількість переглядів: 541