Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
24.11.2021

Вбивства, розбійні напади і крадіжки – викрито міжрегіональну організовану групу на Львівщині (ФОТО)

         

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокурори повідомлено про підозру шістьом учасникам організованої групи в умисних вбивствах, розбоях, крадіжках та насильстві щодо працівника правоохоронного органу (п. п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115,  ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185, ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 345 КК України).

За даними слідства, група осіб здійснювала розбійні напади на будинки та офіси, де катували та вбивали людей заради наживи. У січні 2020 року у місті Радехові підозрювані проникли до будинку директора держпідприємства, зв’язали і катували родичів, змушуючи зізнатись де сховані гроші та інші цінні речі. Під час нападу один із фігурантів вбив дружину господаря.

Пізніше у жовтні 2020 року у Брюховичах підозрювані проникли до будинку місцевого бізнесмена, де, діючи за аналогічною схемою, викрала майно потерпілого на суму понад 1,5 млн грн та вбила підприємця.

Загалом встановлено причетність підозрюваних до вчинення понад 10 епізодів злочинної діяльності на території Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Харківської областей, серед яких крадіжки, розбої, вбивства, опір працівникам правоохоронних органів.  Загальна сума завданих потерпілим збитків становить понад 12,3 млн грн.

Наразі п’ятеро підозрюваних знаходяться під вартою, ще один перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

 

За матеріалами Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 508