Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.11.2021

15 років ув’язнення – острозького скульптора засуджено за вбивство жінки та замах на вбивство товариша

                              

За публічного обвинувачення Острозького відділу Здолбунівської окружної прокуратури чоловіка визнано винним в умисному вбивстві та закінченому замаху на умисне вбивство (ч.1 ст.115, ч.2 ст.15 п.13 ч.2 ст.115 КК України).

Прокурор у суді довів, що в січні 2020 року в Острозі в майстерні, де працював скульптор, між ним та жінкою на побутовому ґрунті виникла суперечка, під час якої засуджений кухонним ножем завдав смертельний удар в груди потерпілої. Тіло жінки скульптор захоронив в насосній ямі своєї майстерні, засипавши його попелом. Згодом, розпиваючи спиртне із засудженим у тій же майстерні, його товариш поцікавився специфічним запахом, після чого отримав 3 удари в голову ножем-тесаком. Потерпілому вдалося вибігти з приміщення і таким чином врятувати собі життя.

Після цього правоохоронці провели огляд майстерні скульптора, в ході якого в насосній ямі і виявили труп жінки, яка вже тривалий час перебувала у розшуку.

Попри те, що засуджений свою причетність до вчинення інкримінованих йому злочинів до останнього заперечував – його винуватість повністю доведена у суді. Суд повністю підтримав позицію прокуратури і призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Вирок наразі не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в суді апеляційної інстанції.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури

кількість переглядів: 765