Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.11.2021

Постачання сировини для виготовлення кокаїну – на Київщині викрито організатора міжнародного каналу (ФОТО)

         

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури підозрюваному в організації каналу постачання сировини для виготовлення кокаїну обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ч. 2 ст. 305 КК України).

За даними слідства, чоловік організував незаконну схему постачання з Республіки Перу на територію України листя коки – сировини для виготовлення кокаїну. Організатор залучив особу, на ім’я якої оформлювалися міжнародні відправлення. Кур’єр, не будучи обізнаним про вміст поштових відправлень, отримував їх та передавав організатору.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час отримання від кур’єра чергового поштового відправлення, в якому знаходилося понад 10 кг забороненої речовини. За результатами обшуків за місцем проживання затриманого виявлено та вилучено 30 розфасованих пакетів з листям коки.

Наразі проводиться  комплекс слідчих дій для встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину.

 

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням  СБУ в м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

 

 

 

 

кількість переглядів: 504