Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.11.2021

Вбивство інструктора тиру у Полтаві – за фактом смерті обвинуваченої розпочато розслідування

         

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смерті в  медчастині «Полтавської установи виконання покарань (№ 23)» дівчини, яка була засуджена за умисне вбивство інструктора тиру і перебувала під вартою до набрання вироком законної сили (ч. 1 ст. 115, ст. 140 КК України).

Попередньо встановлено, що вона втратила свідомість. Медичні працівники установи та лікарі швидкої медичної допомоги, яких терміново викликали, проводили реанімаційні заходи, проте врятувати життя дівчині не вдалося.  

Наразі призначено судово-медичні експертизи з метою з’ясування причини смерті. Також з метою з’ясування якості і повноти наданої медичної допомоги Полтавською обласною прокуратурою ініційовано проведення службових розслідувань у відповідних медичних закладах.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції № 1 Полтавського райуправління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Нагадаємо, уродженку м. Дніпро, яка тимчасово проживала у Полтаві, у вересні 2021 року вироком Октябрського районного суду Полтави засуджено до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство інструктора тиру (ч. 1 ст. 115 КК України).

Йдеться про подію, що сталася у стрілецькому тирі у Полтаві, де після проходження інструктажу дівчина здійснювала стрільбу з різних видів вогнепальної зброї. У подальшому вона повернулася до інструктора, який стояв позаду, та з малокаліберного пістолета Марголіна не менше 5 разів вистрілила в нього, спричинивши потерпілому несумісні із життям тілесні ушкодження.

     

За матеріалами Полтавської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 716