Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.01.2010

На Сумщині пошкоджено понад 8 тисяч виборчих бюлетенів

Прокуратурою  області порушено кримінальну справу

      Прокуратурою Сумської області порушено кримінальну справу за частиною 2 ст. 158-2 Кримінального кодексу України за фактом пошкодження членами дільничних виборчих комісій на сімох виборчих дільницях понад 8 тисяч бюлетенів по проведенню виборів Президента України.
      Ці факти були виявлені в ході проведеними органами прокуратури області спільно з співробітниками служби безпеки і міліції перевірками на сімох виборчих дільницях Буринського, Путивльського, Охтирського районів та м. Суми. Після доставки бюлетенів до приміщень дільничних виборчих комісій в окремих з них навпроти прізвища одного з кандидатів на пост Президента України зроблені відмітки про зняття його кандидатури з голосування шляхом ставлення штампу «вибув». Всього пошкоджено 8404 бюлетеня.
      Прокуратура вважає, що в ході перевірки встановлено достатньо даних, які вказують на наявність у діях членів дільничних виборчих комісій ознак злочину, передбаченого вище вказаною статтею. Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
     Провадження досудового слідства доручено слідчому відділу прокуратури Сумської області. У його ході і буде встановлено конкретних винуватців пошкодження виборчої документації.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

 

кількість переглядів: 75492