Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.04.2010

На базі прокуратури Рівненської області проведено навчально-методичний семінар з питань організації роботи з реалізації принципу гласності

в якому взяли участь прес-секретарі прокурорів 9 областей Західного регіону України (Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької, Тернопільської), а також керівники Рівненських засобів масової інформації

     На базі прокуратури Рівненської області відбувся навчально-методичний семінар з питань організації роботи з реалізації принципу гласності, який організувала Генеральна прокуратура України. Участь в якому взяли прес-секретарі прокурорів 9 областей Західного регіону України (Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької, Тернопільської), а також керівники Рівненських засобів масової інформації, власкори центральних газет.
     Відкрив семінар прокурор Рівненської області Анатолій Пришко, який наголосив, що важко переоцінити роль представників вітчизняних ЗМІ у формуванні позитивного іміджу діяльності правоохоронних органів, зокрема органів прокуратури. Тому, в першу чергу, необхідно налагодити тісну співпрацю з представниками мас-медіа. Що стосується організації роботи з реалізації принципу гласності, то прокуратурою Рівненщини вживаються всі можливі заходи до її покращення. Так, для оперативного інформування засобів масової інформації, а через них і населення області, у прокуратурі створено офіційний веб-сайт, на якому систематично розміщуються офіційні повідомлення прес-служби про вжиті заходи прокурорського реагування щодо поновлення порушених прав, свобод громадян та інтересів держави. З метою формування правової культури мешканців області прокуратура створила телепередачу під назвою “На території Закону”, яка виходить в телевізійний ефір два рази на місяць.
     Слід зазначити, що прокуратура області, не лише інформує, а й відповідно реагує на усі критичні виступи в засобах масової інформації. Жодна інформація, де вказується на будь-які порушення закону не залишається поза увагою прокурорів. Матеріали публікацій ретельно вивчаються, перевіряються факти і приймаються відповідні рішення.
     Начальник прес-служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко підняв проблему стосовно вдосконалення роботи прес-секретарів обласних та прирівняних до них прокурорів. На його думку, для того, щоб силовій структурі активно впливати на суспільні процеси для реальної протидії антигромадським проявам потрібно постійно вдосконалювати методи роботи, правильно визначати головні пріоритети напрямів прокурорської діяльності, оперативно інформувати про вжиті заходи, які реально впдлинули на стан законності. Для цього необхідно знайти оптимальну форму спілкування журналіста і працівника прокуратури, наприклад, проводити регулярні прес-конференції, брифінги, з метою оперативного інформування громадськість про діяльність органів прокуратури створювати на місцях офіційні веб-сайти прокуратур.

      У свою чергу представники рівненських засобів масової інформації – Генеральний директор обласної державної телерадіокомпанії Андрій Велесик та заступник головного редактора обласної газети «Вісті Рівнещини» Світлана Тубіна поділилися із здобутками і проблемами, які у них виникають при співпраці з органами влади.
     Загалом, проведений семінар дозволив не лише обмінятися досвідом роботи щодо реалізації одного із найважливіших принципів діяльності органів прокуратури, а й визначити головні пріоритети та практичні засади з питань висвітлення наглядової діяльності.


   Прес-служба Генеральної  прокуратури України
кількість переглядів: 77887