Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.08.2010

Представницька діяльність прокуратури Львівської області у сфері протидії незаконному обігу наркотиків та наркоманії

        Органами прокуратури Львівської області вживаються заходи представницького характеру у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживання ними. Упродовж поточного року прокурорами пред’явлено до суду 11 заяв та позовів вказаної категорії, з яких: 6 – про позбавлення батьківських прав, 3 - про направлення хворих на наркоманію осіб на примусове лікування та 2 цивільні позови про відшкодування завданих злочинами збитків, вчинених особами під впливом дії наркотичних речовин.

        Зокрема, прокурор Жовківського району звернувся в серпні 2010 року до Жовківського районного суду Львівської області із заявою в інтересах чотирьох неповнолітніх про позбавлення батьківських прав їх матері П., яка вживає наркотичні засоби, та яка, будучи раніше судимою за вчинення злочину, передбаченого ст. 309 ч. 1 КК України, повторно скоїла злочини, передбачені ст.ст. 185 ч. 3 та 304 ч. 1 КК України, до участі яких втягнула дитину.

        Також, на розгляді Городоцького районного суду Львівської області перебуває позов прокурора Городоцького району в інтересах малолітніх Х.В. та Х.М. про позбавлення батьківських прав їх матері Х.О., яка зловживає наркотичними засобами, перебуває на диспансерному обліку в районній лікарні як ВІЛ-інфікована та ухиляється від проходження медичних обстежень. Вказані цивільні справи перебувають в провадженні судів.

        Прокуратурою Галицького району міста Львова завершено досудове слідство у кримінальній справі про обвинувачення М. за ст.ст. 164, 166 КК України. Досудовим слідством встановлено, що всупереч вимогами положень ст.ст. 150, 180 Сімейного кодексу України М., з моменту народження доньки М.В. по даний час, злісно ухиляється від обов’язку по вихованню та утриманню дитини, при цьому веде антисоціальний спосіб життя, вживає наркотичні засоби (за даним фактом відносно останньої Галицьким РВ ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області порушено кримінальну справу за ст. 309 ч. 1 КК України). Окрім того, М. витратила отриману у Галицькому відділі соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради матеріальну допомогу на дитину в сумі 16 тис. 692,73 грн., на власні потреби, не пов’язані з утриманням дитини. З метою поновлення порушених прав малолітньої М.В., прокуратурою Галицького району міста Львова пред’явлено до Галицького районного суду міста Львова в порядку ст. 29 КПК України цивільний позов про стягнення з М. на користь “Будинку дитини №2 для дітей з ураженням центральної нервової системи і порушенням психіки” 16 тис. 692,73 грн., на утримання доньки.

        Також, 30.06.2010 року прокурором Залізничного району міста Львова скеровано до суду цивільний позов про відшкодування витрат у розмірі 3572,14 грн., понесених закладом охорони здоров’я на стаціонарне лікування Д., якому В., перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, завдав тяжких тілесних ушкоджень (ст. 121 ч. 1 КК України). На даний час справа перебуває на розгляді Залізничного районного суду міста Львова.

        Окрім того, в серпні 2010 року Дрогобицьким міжрайонним прокурором пред’явлено до суду в порядку окремого провадження заяву про направлення на примусове лікування від наркоманії громадянина Л.

        Аналогічно Самбірським міжрайонним прокурором та прокурором Перемишлянського району у 2010 році пред’явлено до суду заяви про направлення на примусове лікування наркозалежних К. та П., які ухиляються від добровільного лікування.

        Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 59