Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.12.2010

Прокуратура столиці розпочала перевірку автошкіл

зокрема, будуть перевірені у всіх автошколах наявність дозвільних документів на початок роботи, чи отримали вони відповідні ліцензії та пройшли акредитацію в державтоінспекції, чи мають їх інструктори та викладачі необхідну кваліфікацію

     Прокуратурою міста Києва з 15 листопада 2010 року розпочаті перевірки навчально-виховних закладів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. Зокрема, будуть перевірені у всіх автошколах наявність дозвільних документів на початок роботи, чи отримали вони відповідні ліцензії та пройшли акредитацію в державтоінспекції, чи мають їх інструктори та викладачі необхідну кваліфікацію.
     Упродовж останніх років негативний стан безпеки на дорогах міста ставить перед органами прокуратури невідкладні завдання забезпечення конституційних прав громадян України стосовно захисту їхнього життя і здоров`я від шкідливих наслідків автомобілізації.
     На цей час у нашій державі гострою залишається проблема безпеки дорожнього руху. Рівень аварійності та кількість постраждалих в Україні значно перевищують відповідні показники більшості держав світу. Так, наприклад, у Швейцарії на 1 млн. жителів кількість загиблих у дорожньо-транспортних пригодах становить 49 осіб, Німеччині - 62, в Україні - 164 особи.
     Тільки за 10 місяців поточного року на території м. Києва сталося 13 дорожньо-транспортних пригод з особливо тяжкими наслідками, в яких загинуло 14 та травмовано 61 особу. Зареєстровано 877 наїздів на пішоходів та 746 зіткнень транспортних засобів, в яких загинуло 124 та травмовано 1081 особу.
     Високий рівень дорожньо-транспортного травматизму у столиці потребує невідкладного застосування органами влади відповідних заходів реагування, оскільки він є однією із найтяжчих соціальних і медичних проблем.
     При цьому, як з’ясовано, основною причиною великої кількості дорожньо-транспортних пригод на території міста Києва є недостатня кваліфікація водіїв, їх неналежний рівень знань правил дорожнього руху.
     Кожен, хто вирішує сісти за кермо автомобіля, повинен пройти процедуру складання відповідного іспиту. Для цього і працюють автошколи, які пропонують навчання і проводять курси водіння. Саме від якості цієї освіти та отриманих водіями навиків у початковій автошколі залежить їх подальша поведінка на дорозі.
     Це зумовлює необхідність отримання водіями тільки кваліфікованої освіти, ставить підвищені вимоги до інструкторів та викладачів автошкіл.
     Перевірка автошкіл тільки почалася, однак вже виявлено дві з них, які працюють без дозвільних документів, у них немає необхідної матеріальної бази, що позбавляє можливості підготувати водіїв на належному рівні.


Прес-секретар прокурора міста Києва

кількість переглядів: 74649