Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.12.2010

Прокуратура захистила житлові права неповнолітнього

у поточному році на захист прав і свобод дітей прокуратурою Чернігівської області порушено 34 кримінальні справи, з яких 26 направлено до суду з обвинувальним висновком

     Захист прав дітей – один з пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури. У поточному році на захист прав і свобод дітей прокуратурою Чернігівської області порушено 34 кримінальні справи, з яких 26 направлено до суду з обвинувальним висновком.
     За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 365 службових осіб, відшкодовано понад 1 млн. грн. збитків, в тому числі до бюджету 125 тисяч. Поновлено права понад 1000 дітей.
    Як приклад, прокуратурою Чернігівської області захищено права вихованця Батуринської школи-інтернату, який був позбавлений батьківської спадщини – права власності на частину квартири в Чернігові.
      Прокурор Чернігівського району звернувся із заявою про перегляд рішення суду, яка й була задоволена. В подальшому рішенням суду частина власності була закріплена за законним спадкоємцем.
    Актуальні питання прокурорського нагляду за додержанням законодавства щодо захисту конституційних прав дітей обговорювалися під час навчально-методичного семінару, в якому взяли участь прокурори районів, представники органів і служб в справах дітей, обласного Центру зайнятості.
     В ході семінару учасники обмінялися досвідом щодо особливостей нагляду за додержанням законодавства про освіту, охорону здоров’я і соціальний захист.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 74661