Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.12.2010

За поданням прокуратури справу бізнесмена, котрий смертельно травмував учня, буде переглянуто

Верховний Суд України задовольнив касаційне подання прокуратури м.Хмельницького щодо м’якості покарання директору підприємства, який смертельно травмував школяра

     Верховний Суд України задовольнив касаційне подання прокуратури м.Хмельницького щодо м’якості покарання директору підприємства, який смертельно травмував школяра.

     Як повідомляли раніше засоби масової інформації, у травні 2008 року громадянин Д., рухаючись зі швидкістю близько 70 кілометрів за годину по вул.Пілотська, навпроти шкільного закладу, порушив правила безпеки руху і допустив наїзд на школяра, котрий переходив дорогу по пішохідному переході. Внаслідок отриманих тяжких тілесних ушкоджень хлопчик помер.
     Вироком Хмельницького міськрайонного суду від 9 червня 2009 року, залишеним без змін апеляційним судом області, Д. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та засуджено до позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Цим же вироком його звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком на 3 роки.
     Прокуратура м.Хмельницького та області не погодились з прийнятими судовими рішеннями у зв’язку з неправильним застосуванням кримінального закону та невідповідністю призначеного покарання тяжкості злочину. Тому прокуратурою міста на вказані рішення до Верховного Суду України внесено касаційне подання, яке задоволено та справу направлено на новий судовий розгляд.


Прес-служба прокуратури Хмельницької області
кількість переглядів: 74645