Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
07.12.2010

У прокуратурі Донецької області пройшла міжвідомча нарада присвячена стану прокурорського нагляду за додержанням законодавства, спрямованого на безпеку дорожнього руху

     

      У прокуратурі Донецької області пройшла міжвідомча нарада присвячена стану прокурорського нагляду за додержанням законодавства, спрямованого на безпеку дорожнього руху, при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства у кримінальних справах про дорожньо-транспортні події, у тому числі зі смертельними випадками.
      На нараді відмічено, що в області є тенденція до зменшення кількості дорожньо-транспортних подій. Так за звітній період поточного року вчинено понад 14 тисяч ДТП, що на 2,5 тисячі менше ніж у минулому році. Майже на 500 осіб скоротилась кількість травмованих у ДТП осіб, хоча загальна цифра досі вражає – понад 4200 постраждалих.
      Учасники наради акцентували увагу на тому, що ефективність заходів щодо запобігання правопорушенням у вказаній сфері неповною мірою відповідає потребам сьогодення.
      Так органами освіти області та підрозділами ДАІ ще не вжито достатніх заходів щодо забезпечення безпеки учнів під час дорожнього руху. При цьому в поточному році за участю дітей трапилось понад 90 ДТП у яких 87 осіб отримали тілесні ушкодження та 4 загнули.
     Майже вдвічі (з 37 до 72) зросла кількість ДТП за участю автоперевізників, у яких загинуло 18 осіб. При цьому третина цих ДТП відбулася саме з їх вини.
     За випадками ДТП, які мали місце з вини автоперевізників, Територіальним управлінням Головавтоінспекції в Донецькій області проведено 22 перевірки суб’єктів господарювання, що надають послуги з перевезення пасажирів та вантажів. 20 автоперевізників позбавлено ліцензій на здійснення цих послуг.
     У зв'язку з цим, учасники наради зазначили, що потребує впровадження практика спільних рейдів працівників Територіального управління Головавтотрансінспекції в Донецькій області та співробітників Управління ДАІ з перевірками додержання автоперевізниками ліцензійних умов, особливо в частині техогляду і ремонту транспортних засобів, проходження медоглядів водіями.
      Непокоїть і стан автошляхів області, який безпосередньо впливає на аварійність. У поточному році стосовно керівників дорожніх служб складено понад 380, а відносно керівників комунальних служб та органів місцевої влади – майже 900 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з неналежним утриманням доріг. Недоліки в утриманні доріг призвели до вчинення понад 40 ДТП, в яких травмовано 26 громадян, з них 1 – смертельно.
      Ці та інші питання було обговорено під час міжвідомчої наради. За результатами обговорення підготовлено рішення, в якому окреслені спільні заходи, направлені на покращення якості роботи з означеного питання.

Прес-служба прокуратури Донецької області

 

кількість переглядів: 74635