Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
07.12.2010

У прокуратурі Волинської області відбувся спільний навчально-методичний семінар на тему: "Методика виявлення, розкриття і розслідування кримінальних справ про службові злочини, у тому числі з ознаками корупції, забезпечення відшкодування завданих злочинами збитків"

   

     У прокуратурі Волинської області відбувся спільний навчально-методичний семінар слідчих органів прокуратури області, оперативних підрозділів територіальних управлінь МВС та СБУ на тему: "Методика виявлення, розкриття і розслідування кримінальних справ про службові злочини, у тому числі з ознаками корупції, забезпечення відшкодування завданих злочинами збитків".
     Учасники семінару обговорювали проблемні питання застосування кримінального та кримінально-процесуального законодавства при розслідуванні таких кримінальних справ, а також питання взаємодії оперативних підрозділів УМВС та СБУ зі слідчими органів прокуратури при виявленні та документуванні фактів хабарництва та інших корупційних злочинів.
     Виступаючи перед учасниками семінару, прокурор області Андрій Гіль наголосив на необхідності якісного досудового слідства у кримінальних справах про корупційні злочини. Саме це є запорукою того, що суди не направлятимуть такі справи на додаткове розслідування, а особи, винні у вчиненні посадових злочинів, не уникнуть покарання.
     Найбільш жваве обговорення учасників викликали проблеми легалізації матеріалів оперативно-розшукової діяльності та використання їх як доказів при розслідуванні кримінальних справ про злочини з ознаками корупції, а також особливості розслідування кримінальних справ про вимагання хабара державними службовцями. Особливу увагу було приділено роботі слідчих з відшкодування збитків, завданих корупціонерами.
     Учасники спільного семінару обговорили лист Генеральної прокуратури України щодо практики застосування судами запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та продовження строків тримання під вартою й ознайомилися з методикою проведення дослідчих перевірок у справах про службові злочини.
     Зауважимо, що на сьогодні слідчими прокуратури області закінчено розслідування 24 кримінальних справ про корупційні злочини (14 – про вимагання хабара), серед них кримінальна справа про такі злочини, вчинені організованою злочинною групою у складі 6 осіб (у сфері земельних відносин). До кримінальної відповідальності у справах даної категорії притягнуто 34 особи.
     Прокуратура області й надалі вживатиме таких заходів задля покращення стану досудового слідства та прокурорського нагляду у цій сфері, адже тільки докладаючи спільних зусиль, координуючи свої дії й поважаючи букву закону, правоохоронні органи можуть досягти вартісних результатів у боротьбі з корупцією.


Прес-служба прокуратури Волинської області

кількість переглядів: 74668