Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.12.2010

Порушена кримінальна справа відносно директора кіновідеомережі та кіномеханіка цієї ж організації одного із районів Чернівецької області

за розповсюдження кіно- та відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості

     Прокуратурою Чернівецької області за результатами проведення наглядової перевірки 7 грудня порушена кримінальна справа відносно директора кіновідеомережі та кіномеханіка цієї ж організації одного із районів області за розповсюдження кіно- та відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 300 КК України.
     Встановлено, що вказані особи всупереч вимогам чинного законодавства у кінотеатрі районного центру демонстрували без прокатних посвідчень попередньо скачаний через мережу Інтернет заборонений до показу відеофільм, який згідно з висновком експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- та відеофільмів Міністерства культури і туризму України та Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі заборонений для розповсюдження і демонстрування на території України. Окрім цього, зазначені особи без обмеження глядацької аудиторії на сеансах о 19-й годині демонстрували два відеофільми, які відповідно до висновків вказаної експертної комісії дозволені до показу на вечірніх сеансах після 21 години і лише аудиторії, яка вже досягла 21 року.
     У справі проводиться досудове слідство.

Прес-служба Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 75123