Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.12.2010

У м. Мукачево відкрився кущовий навчально-методичний семінар органів прокуратури

На тему:„Організація належної взаємодії підпорядкованих слідчих з оперативними підрозділами інших правоохоронних органів з питань оперативного супроводження досудового слідства”

     Сьогодні, 9 грудня у м. Мукачево відкрився кущовий навчально-методичний семінар органів прокуратури. Тема семінару „Організація належної взаємодії підпорядкованих слідчих з оперативними підрозділами інших правоохоронних органів з питань оперативного супроводження досудового слідства”, мета – навчити молодих прокурорів ефективній взаємодії з оперативно-розшуковими підрозділами та використанню сучасних можливостей оперативно-розшукової діяльності у розкритті та розслідуванні злочинів.
     Адже учасниками семінару стали прокурори міськрайонної ланки, вперше призначені на посади, зі стажем практичної роботи близько двох років. Учасниками стали прокурори з Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей.
     Відкрив семінар прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня.
     У вступному слові, він зазначив, що такі заходи вкрай необхідні, адже керівники прокуратур, що сьогодні тут зібралися. Повинні обговорити питання належної взаємодії з оперативними підрозділами інших правоохоронних органів щодо оперативного супроводження досудового слідства. Адже швидке та повне розкриття багатьох злочинів і вирішення інших завдань розслідування, звичайно не можливе без чітко узгоджених і спільних дій слідчих і оперативно-розшукових працівників органів дізнання.
      Як зауважив начальник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Андрій Хочунський використання сучасних можливостей оперативно-розшукової діяльності у розкритті та розслідуванні злочинів завжди необхідне. Проведення цього дводенного семінару на Закарпаття повинне принести свої плоди, підсумував Хочунський.
     Прокурори також обговорювали теми сучасних вимог, методику та порядок проведення дослідчих прокурорських перевірок з питань нагляду за додержанням законів щодо прав і свобод та захисту інтересів держави порядок порушення кримінальних справ, організація взаємодії слідчих органів прокуратури з науково-дослідними експертними установами при призначенні судових експертиз тощо.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 74701