Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.12.2010

Проведено перевірку додержання Кіровоградською обласною лікарнею законодавства України про охорону здоров’я та виявлено низку порушень

В діяльності службових осіб кіровоградської обласної лікарні прокуратурою виявлено кримінально-карані діяння

     Прокуратурою Кіровського району міста Кіровограда проведено перевірку додержання Кіровоградською обласною лікарнею законодавства України про охорону здоров’я та виявлено низку порушень.
     Прокурорською перевіркою встановлено, що службовими особами та медичними працівниками цього закладу, в порушення вимог чинного законодавства, для хворих, які отримують медичну допомогу в цьому закладі, встановлюється фіксований розмір благодійних внесків. Так, медичними працівниками відділення клінічної лабораторії лікарні, для проведення відповідного дослідження з хворих стягується фіксована сума грошових коштів «благодійної допомоги», при цьому з пояснень останніх та керівництва лікарні встановлено, що зазначена сума формується за критерієм вартості реактивів, не зважаючи на матеріальні можливості хворого. За проведення лапароскопії в хірургічному відділенні з хворих стягуються кошти у вигляді «Благодійних внесків» від 200 до 700 грн. Так само, хворим потрібно сплачувати визначену грошову суму «благодійної допомоги» при проходженні рентгенологічних досліджень, процедур у фізіотерапевтичному відділенні та за інші медичні послуги.
     Більш того, перевіркою законності використання благодійних внесків, в діях службових осіб цього закладу виявлено кримінально-карані діяння у вигляді підроблення та зловживання своїм службовим становищем.
     Крім того, прокурорською перевіркою в діях службових осіб Кіровоградської обласної лікарні виявлено кримінально-карані діяння під час проведенні тендерних закупівель. Під час проведення тендерних процедур по закупівлі продуктів харчування, службові особи обллікарні умисно, діючи в інтересах одного приватного підприємства та відкритого акціонерного товариства, достовірно знаючи, що інші учасники тендерних закупівель не є вітчизняними виробниками продукції та його представниками, з порушенням норм законодавства у сфері закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти, перерахували на рахунки «переможців» тендерних закупівель кошти на суму 394616 грн., чим заподіяли шкоду інтересам Лікарні на вказану суму. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України, слідство триває.
     Перевірки додержання законодавства про працю засвідчили про неукомплектованість нейрохірургічного відділення необхідними кадрами.
     Прокурор звернувся з поданням до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації та голови Кіровоградської обласної ради в якому пропонує вжити заходів до усунення вказаних порушень вимог чинного законодавства, причин та умов, що їм сприяють та ініціювати питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання службових обов’язків головного лікаря обласної лікарні.

     Прес-служба Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 74667