Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.12.2010

Прокуратурою Сумської області направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням колишнього директора ТОВ «Елга»

у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 ст. 191, частиною 3 ст. 212 і частиною 2 ст. 366 Кримінального кодексу України

     Прокуратурою Сумської області направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням колишнього директора ТОВ «Елга» у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 ст. 191, частиною 3 ст. 212 і частиною 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
     Як встановлено досудовим слідством, яке провадив слідчий відділ прокуратури області, П., у співучасті з директором одного з київських підприємств, шляхом укладення підробленого договору про надання послуг на загальну суму 12 мільйонів гривень, вніс завідомо неправдиві відомості про нібито виконання прийнятих зобов’язань, а потім відобразив факт здійснення цієї фінансово-господарської операції в бухгалтерському обліку та податковій звітності підприємства за грудень 2009 – січень 2010 років, що дозволило йому ухилитися від сплати податку на додану вартість на загальну суму 2 мільйони гривень.
     Крім того, П., зловживаючи службовим становищем, незаконно заволодів чужим майном і розтратив його. В березні поточного року він здійснив розрахунок з київським підприємством за вже згаданим договором у вексельній та безготівковій формі на загальну суму 12 мільйонів гривень. Стосовно підприємця обрано запобіжний захід – тримання під вартою. На майно екс-директора накладено арешт у сумі 3,2 мільйона гривень.
     Прокуратурою області в інтересах держави в особі Шосткинської МДПІ до відповідача заявлено цивільний позов про стягнення 2 мільйонів гривень. Також, цивільний позов до обвинуваченого на 12 мільйонів гривень заявлено співзасновником ТОВ «Елга».


     Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74722