Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.12.2010

У прокуратурі Харківської області відбувся брифінг

на якому розглянуто питання забезпечення законності у сфері оподаткування

     Сьогодні, 15 грудня відбувся брифінг заступника прокурора Харківської області Леоніда Лахтюка. Захід був присвячений забезпеченню законності у сфері оподаткування. У своєму виступі, заступник прокурора зазначив, що це питання залишається для суспільства надважливим і є одним з найпріоритетніших напрямків прокурорської діяльності. Саме воно обговорювалося вчора на розширеному засіданні колегії прокуратури області.
     Леонід Лахтюк повідомив журналістам про результати прокурорських перевірок, підкресливши, що порушення цього законодавства ще досить поширені, тому постійно перебувають у полі зору прокуратури.
     З початку року органами прокуратури області порушено 15 кримінальних справ, 4 з яких скеровано до суду. Майже за 500 документами реагування до відповідальності притягнуто 320 посадовців, у тому числі 114 представників органів державної податкової служби, погашено 24,5 млн. грн. заборгованості зі сплати податків та зборів до бюджету. Це стало можливим завдяки координації дій прокуратури з іншими правоохоронними органами. Спільними зусиллями були викриті злочинні схеми ухилення від сплати податків. Нещодавно прокуратурою області скеровано до суду кримінальну справу стосовно посадових осіб однієї з комерційних структур, які ухилилися від сплати податків на суму 580 млн. грн.
     Леонід Лахтюк розповів також про проведення перевірок додержання законодавства у сфері грального бізнесу, який наразі працює «в тіні», без сплати відповідних податкових платежів і набув значного розмаху.
     На виконання завдання Генеральної прокуратури України прокуратура області проводить перевірки додержання законодавства про заборону грального бізнесу із залученням контролюючих та правоохоронних органів.
     Протягом останнього тижня проведено понад 100 перевірок суб’єктів господарювання, причетних до організації грального бізнесу. За їх результатами порушено 3 кримінальні справи за фактами вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.203 Кримінального кодексу України (заняття незаконною підприємницькою діяльністю), складено 13 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.164 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». В ході перевірок вилучено 158 гральних автоматів, які використовувалися незаконно.
     Зусилля прокуратури області спрямовані зараз на досягнення кінцевого результату – усунення порушень закону та притягнення винних осіб до встановленої відповідальності.


     Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 74587